Blog 1 Grote veranderingen

Grote veranderingen op komst…
Nog midden in de opstartfase met het opstarten van mijn eigen bedrijf, schrijf ik mijn eerste blog.
Na een heftig 1e halfjaar van 2020 inclusief mijn ontslag, heb ik de tijd genomen om te kijken wat nu bij mij en bij deze tijd zou passen.
Er was nogal een discussie gaande in mijn hoofd want opnieuw solliciteren is veilig en voor jezelf beginnen is nogal onzeker vooral op het financiële vlak.
Maar er waren zoveel mensen die hun baan verloren door de Corona crisis, dat solliciteren ineens niet meer zo vanzelfsprekend veilig leek en mijn voorkeur had. En voor jezelf starten? Ja dat werd een optie maar als wat?
Heerlijk op vakantie geweest naar mijn dochter op Bonaire (gelijk toen het weer kon) en daar de tijd genomen om te kijken wat er allemaal is. Zo kwam ik op een 5 daagse workshop om te kijken of virtual assistant iets voor mij zou zijn. En inderdaad vond ik het super leuk en kreeg enorm veel zin om hiermee aan de gang te gaan.
Ingeschreven bij VA School Academy en gelijk begonnen, ik zag en zie alleen maar voordelen. Je hebt vrijheid om te werken waar en wanneer je wilt. Je hebt geen vaste werkplek nodig bij de klant, en zeker nu de tweede golf in volle gang is, en thuiswerken het advies is, heeft dat alleen maar voordelen. Bovendien kun je een VA inhuren wanneer je wil en voor de tijd dat je haar nodig hebt. De klant zit niet aan een dienstverband vast en dat maakt de drempel om een virtuele assistent in te huren een stuk lager, want het bespaart op deze manier veel vaste lasten die bij een dienstverband wel betaald moeten worden.
Voor mij een win-win situatie en ik ben vol enthousiasme bezig om alles rond te krijgen zodat de start een succes wordt!!

Jolanda